"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mihhail Korb: talentide väljaränne ohustab Eesti tulevikku (0)
14. september 2014
Liis Treimann / Postimees /Scanpix

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon annab homme peaminister Taavi Rõivasele üle arupärimise, milles soovitakse vastuseid seni lahendamata väljarände probleemidele.

„Iga aastaga lahkub Eestist üha enam noori inimesi ning taoline „ajude äravool“ tekitab mitmeid pikaajalisi probleeme. Maailma majandusfoorum avaldas mõned nädalad tagasi uue konkurentsivõime tabeli, mille kohaselt on Eestil tõsiseid probleeme võimega talente riiki meelitada ning neid ka siin hoida. Kui me soovime, et Eesti riik ka tulevikus konkurentsivõimeline oleks, tuleb luua tingimused, mis hoiaks talente siin. See tähendab ennekõike head elatustaset võimaldavat töötasu ning sobilikku töökeskkonda,“ sõnas Riigikogu õiguskomisjoni liige Mihhail Korb.

Korb jätkas: „Väljarände ühe peamise põhjusena võibki välja tuua noorte tööpuuduse. Või vähemalt neile sobiva töö puuduse. Hetkel on Eestis 11 000 töötut noort, kellest kuni 4000 on otsinud tööd rohkem kui aasta. On loogiline, et sellise aja peale kiikavad noored juba ka piiri taha. Oleks huvitava teada saada, milliseid meetmeid on valitsusel plaanis rakendada, et hoida enda talente ikka Eestis.“

Statistikaameti 2013. aasta andmetel rändas Eestisse sisse 4085 inimest, samas Eestist välja aga koguni 10 746 inimest. Mis tähendab, et 2013. aasta välisrände saldo oli negatiivne  6661 inimese võrra.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.