"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
NÄDAL LOOMAAIAS: Jõeseapõrsad pääsesid karja hulka seaelu nautima (0)
14. september 2014
Inari Leiman, Tallinna Loomaaed

Loomaaia sünnipäeval, 25. augustil ilmavalgust näinud kolm jõesea põrsakest pääsesid nädala algul koos emisega karja hulka.

Karjakaaslaste vahel ringi sebides ja vanaloomade eeskujul kärsaga uljalt liivas tuhnides pakuvad nad külastajaile vaatamislusti ja meelitavad uudistama ka loomaaia vabalt elavaid asukaid, vareseid. Sügisene ubinaküllus annab hea võimaluse õunamaiate loomaaiaasukate elu põnevamaks teha. Elevantide aedikutesse kõikvõimalikesse kohtadesse rohu sisse, palkide vahele ja peale ning müüriäärtele peidetud ubinad tekitavad elevust ja panevad hallid hiiglased rohkem liikuma. Selline otsimismäng meeldib neile väga. Elevant Carli õueaia varikatuse all suitsupääsukese pesas aga sirguvad veel lennuvõimestumata pääsupojad – kas ennustab see pikka ja sooja sügist?

Isajääkaru Nord, kelle tagakäpa krooniline nahapõletik taas välja on löönud, saab ravi ja peab kuni häda taandumiseni basseinimõnudest loobuma. Kääbus- ja dekoratiivkanad tegid läbi ussikuuri. Roojaproovi andis isane sudaani maasarvik, keda plaanitakse saata Inglismaale Whipsnade loomaaeda. 

Loomaaia haljastajad pügasid ära läbi kureaedikute võrekatuse kasvanud puu- ja põõsaoksad ning teevad ettevalmistusi külmaõrnade taimede kasvuhoonetesse toimetamiseks.

Nädalavahetusel saab loomaaia uue keskkonnahariduskeskuse auditooriumis näha Matsalu loodusfilmide festivalide võidufilme ja eripreemia saanud filme. 15. septembril esitletakse samas loomaaia 75. sünnipäevale pühendatud fotovõistluse ZoFo2014 auhinnatud töid ja valimikku konkursifotodest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.