"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sven Sester: uus eelarve on ebaefektiivne "valimisaasta eelarve" (0)
24. september 2014

"Tundub, et järgmise aasta eelarve on niisugune valimiste aasta eelarve," iseloomustas riigikogu rahanduskomisjoni liige Sven Sester (IRL) eile valitsuse poolt kinnitatud riigieelarve eelnõud.

Opositsioon: 2015. aasta riigieelarve ei pööra tähelepanu teede rahastamisele ja põllumeeste toetamisele

Sesteri hinnangul viitab eelnõus sellele asjaolu, et “kõigile on antud natukene”. “Elu näitab, et kui anda kõigile natukene, siis reaalset efekti ei saavutata. Minu arvates see ei ole pika nägemuse eelarve,” ütles Sester.

Keskerakondlasest riigikogu aseesimees Jüri Ratas ütles, et teda huvitab eelarve juures haridusele minev raha. “Tänavu ei teadnud omavalitsusliidud ei veel veebruari alguses haridustoetuste jagunemist. See on kindlasti koht, mida saab riigikogus detailsemalt lahti võtta,” märkis Ratas.

Riigieelarve tulude mahuks on planeeritud 8,45 miljardit eurot ja kulude kogumahuks 8,54 miljardit eurot. Valitsus on väidetavalt jätnud eelarve-eelnõus tähelepanuta teede rahastamise ja põllumeeste toetamisega seonduva.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.