"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mihhail Kõlvart: sõpruskohtumised võiksid toimuda uues formaadis (0)
26. september 2014

Tallinna kohtumistel Peterburis arutas Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart koos Peterburi haridus- ja kultuurikomitee juhtidega edasisi koostöövõimalusi.

Neljapäeval toimus abilinnapea Mihhail Kõlvarti töökohtumine Peterburi linnavalitsuse hariduskomitee esimehe I asetäitja Juri Soljanikoviga, mille käigus andsid osapooled hinnangu käimasolevatele ühisprojektidele ja arutasid edasisi koostööplaane, teatas Raepress.

Kõlvart rõhutas, et erilist tähtsust omab logopeedide ettevalmistamise projekt Eesti vene õppekeelega koolide jaoks, mida viiakse läbi juba viiendat aastat Peterburi Diplomijärgse Hariduse Akadeemia baasil.

Juri Soljanikov rõhutas, et Peterburi hindab edukat koostööd Tallinnaga väga kõrgelt. Tema sõnul on Eesti pealinn kõige aktiivsem koostööpartner haridusprojektide vallas.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart tegi ettepaneku korraldada Tallinna Haridusameti töötajate ja Peterburi hariduskomitee ametnike töökohtumine mõlema pealinna koolidirektoritega, et vahetada kogemusi hariduse juhtimise, sealhulgas ka infotehnoloogia valdkonnas. Peterburi linnavalitsuse hariduskomitee aseesimees suhtus sellesse ideesse väga positiivselt.

Samuti toimus abilinnapea Mihhail Kõlvarti kohtumine Peterburi linnavalitsuse kultuurikomitee aseesimees Aleksander Voronkoga, kellega arutati koos traditsiooniliste kohtumiste formaadi muutmise võimalusi.

Voronko märkis, et kohtumiste õhkkond muutub aastatega üha vaheldusrikkamaks ning peale klassikalise muusika kontserte rikastub kultuuriprogramm džässietenduste ning laste laulu- ja tantsukollektiivide esinemistega. Voronko sõnul sobis Peeter-Pauli kindluses üles seatud näitus “Kilulinn Tallinn” väga hästi tänavuste kohtumiste programmi ning äratades peterburilastes ootamatult suurt huvi selle vastu.

Töökohtumisel osalenud Tallinna Vene Kultuurikeskuse direktor Juri Poljakov kutsus Voronko osalema Vene Kultuurikeskuse hoone 60.aastapäevale pühendatud juubelipidustustele, mis toimuvad käesoleva aasta novembris. Voronko väljendas rahulolu ka selle üle, et aktiivne koostöö Tallinna Vene Kultuurikeskuse ja Peterburi teatri Baltiski Dom vahel jätkub ning lubas traditsioonilise laste teatrifestivali Skazka läbiviimisele Tallinnas igati kaasa aidata.

“Tallinna kohtumised” toimuvad Neevalinnas kord kahe aasta jooksul, vahepeal võõrustab Eesti pealinn “Peterburi kohtumistes Tallinnas” osalejaid.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.