"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti ja Peterburi ettevõtjate kohtumine möödus optimismi tähe all (0)
28. september 2014

Programmi "Tallinna kohtumised Peterburis“ raames toimunud seminaril "Peterburi ja Tallinn: majandusliku koostöö perspektiivid“, arutasid  mõlema linna äriringkondade esindajad kahe pealinna majandussuhete edendamise tulevikuvõimalusi.

Äriseminari avamisel tervituskõnega esinenud Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart tunnistas, et ainuüksi möödunud aastal vähenes linnadevaheline kaubadevahetus 15%.  Peale selle on eelmisel aastal langenud ka turismi näitajad. Kõlvarti sõnul sõltub majandus viimasel ajal üha enam poliitikast, mis mõjutab selle arengut negatiivselt.

Sankt-Peterburgi Ettevõtluse ja Tarbijaturu arendamise Komitee esimehe kohusetäitja Aleksander German avaldas lootust, et raske poliitiline olukord kahe riigi vahel jõuab loogilise lõpuni kus heanaaberlikud suhted paranevad. «Loodan näha meie turgudel rohkem eestimaist toodangut“, märkis German. “Hea meelega soodustame selle turustamist, sest Sankt-Peterburis on selleks vajalik infrastruktuur juba loodud“.

EV peakonsul Peterburis Viktoria Tuulas märkis omakorda, et vaatamata lahkhelidele riikidevahelises suhtluses pole sajandeid loodud ja elus hoitavaid linnadevahelisi suhteid võimalik purustada. “Elame selle üle ning suhted Tallinna ja Peterburi vahel muutuvad senisest veelgi paremaks“, avaldas Tuulas lootust.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poolt korraldatud äriseminarist „Peterburi ja Tallinn: majandusliku koostöö perspektiivid“ võtsid osa ligi 30 erineva ettevõtte esindajad transiidi, logistika, kaubanduse, sadamamajanduse, investeerimise ja hotellinduse valdkonnast.

Iga-aastaste kordamööda Tallinnas ja Peterburis toimuvate kohtumiste eesmärgiks on arendada kahe linna vahelisi suhteid ning äri- ja kultuurisidemeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.