"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jaak Joala saadetakse viimsele teele 1.oktoobril (0)
28. september 2014

Kolmapäeval 1. oktoobril, rahvusvahelisel muusikapäeval, saadetakse Tallinna  Metsakalmistu kabelist kl 14.00 viimsele teele laulja Jaak Joala. 

Jaak Joala, kes suri 25.septembril 2014, oli kauaaegne Eesti Esitajate Liidu juhatuse esimees. Lapsepõlves põhiliselt automootorite vastu huvi tundnud Jaak Joala alustas muusikateadlasest ema ja muusikust isa soovil flöödiõpinguid, kuid tema kutsumus ja andekus avanesid hoopis levimuusika valdkonnas.

Lauljana hakkas Jaak Joala tuntust koguma juba varajases nooruses – 16 aastaselt esines ta ansambliga Kristallid esmakordselt ETV-s ning 18 aastaselt lõi bassimängija ja lauljana kaasa populaarses ansamblis Virmalised. Peagi muutus Jaak Joala armastatud esitajaks paljudele tollastele tuntud laulukirjutajatele, kelle arvukat loomingut ta läbi aastakümnete esitas ja meist paljude südamesse laulis.

Viimased 15 aastat tegeles Jaak Joala Eesti Esitajate Liidu juhatuse esimehena pühendunult lauljate huvide edendamisega ja popmuusika arendamisega Eestis. Jääme mäletama Jaak Joalat kui anderikast isiksust, suurepärast muusikut ja head sõpra, kirjutas järelhüüdes Eesti Esitajate Liit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.