"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ettevaatust teedel: jahihooaeg on loomad metsast välja ajanud (0)
03. oktoober 2014

Seoses oktoobris alanud ajujahiperioodiga kutsuvad Eesti Jahimeeste Selts ja maanteeamet kõiki liiklejaid tavapärasest suuremale ettevaatlikkusele, sest kokkupõrkeoht suurulukitega on märksa suurem kui muul ajal.

Alates 1. oktoobrist on Eesti metsades lubatud ajujaht ja jaht jahikoertega ning seoses sellega on metsloomad tavapärasest liikuvamad ja hajutatuma tähelepanuga ning võivad sattuda teedele ka päevasel ajal, teatas maanteeamet BNS-ile.

Eriti tähelepanelik tuleks olla nädalavahetustel, kui toimub enamik jahte.  Samuti on ohtlikud hommikused ja õhtused hämarikuajad, mil metsloomadel on loomupäraselt kõrgem aktiivsus.

Lisaks jahtidele toob suurema loomade liikuvuse kaasa miinuskraadidest tingitud suurenenud energiavajadus ja seetõttu on metsloomad tavapärasest aktiivsemad ka oma toiduotsingutel. Maanteeamet ja jahimehed paluvad tähelepanelikult suhtuda metsloomade eest hoiatavatesse liiklusmärkidesse ning olla valvas nende piirkonnas.

Viimasel kümnendil on keskmiselt juhtunud 27 loomaga seotud liiklusõnnetust aastas, kus on viga saanud või hukkunud inimene. Suurem osa õnnetustest on seejuures toimunud põdraga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.