"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kadri Simson: kooseluseaduse hääletuse tulemuse otsustasid ära kolm IRL poliitikut, kes ei ilmunud hääletusele (1)
09. oktoober 2014

"Ma arvan, et see ei tekita meis liiga suuri pingeid, sest lõppkokkuvõttes otsustasid ju hääletustulemuse ära kolm IRL-i saadikut, kes hääletamata jätsid – nende seas ka Erki Nool," ütles Simson BNS-ile. "Ma isegi ei küsinud oma kolleegide käest, kuidas nad hääletavad. Me tõesti leppisime niimoodi kokku, et igaüks teeb nii, nagu ta õigeks peab."

Riigikogu keskfraktsiooni esimehe Kadri Simsoni hinnangul ei põhjusta kooseluseaduse napp vastuvõtmine ning keskfraktsiooni poolt- ja vastuhäälte ebaproportsionaalne jagunemine Keskerakonnas olulisi sisepingeid, vahendas BNS.

Keskerakond ei ole Simsoni sõnul kooseluseadust kunagi programmiliselt määratlenud, samas on ta alati toetatud rahvahääletuse ideed. Keskerakond oli referendumi korraldamise meelt ka kolmapäeval. “Eesti kodanike eraelu puudutavat küsimust ei ole me arutanud ei juhatuses, ei volikogus. Ei ole seda ka meie kehtivas programmis. Seetõttu me saimegi selle jätta enda liikmete otsustada,” märkis Simson.

“Keskerakonnal on väga soojad tunded rahvahääletuse ja rahvaküsitluste teemade suhtes – meile on see alati sümpaatne olnud – ja me oleme seda toetanud ka näiteks siis, kui sooviti anda Eesti eelarverahasid Kreekale. See põhimõte meile meeldib ja see oli see [põhjus], miks eile [kolmapäeval] rahvahääletust sai toetatud,” lisas Simson.

Riigikogu keskfraktsioonist hääletasid kooseluseaduse poolt Kadri Simson, Priit Toobal ja Lauri Laasi. Mailis Reps, Siret Kotka ja Heimar Lenk puudusid hääletuselt. Ülejäänud keskfraktsioon andis hääle seaduse vastuvõtmise vastu. Kokku on riigikogus 20 Keskerakonna saadikut.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kodanik
9. okt. 2014 20:41
Mida Kadri räägib? Ise hääletas seaduse poolt. Pluss veel 3 ja puudusid 3.