"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn propageerib tasuta ühistransporti (0)
10. oktoober 2014

6.-9. oktoobrini toimus Brüsselis kaheksateistkümnendat korda Euroopa regioonide ja linnade nädal "Open Days". Inimestele suunatud investeeringutele keskendunud nädalal tutvustas Tallinna abilinnapea Taavi Aas tasuta ühistranspordi projekti.

Taavi Aas esines ettekandega ühistranspordi mõjust elanike arvu kasvule, tuues näiteks konkreetsed numbrid: pealinna elanike arv on 2003. aastast kasvanud 14 416 inimese võrra. Iga tuhande elaniku kohta laekub linnakassasse aastas üksikisiku tulumaksu ligi miljon eurot aastas.

Open Days on Euroopa Liidu Regioonide Komitee ja Euroopa Komisjoni Regionaalpoliitika Peadirektoraadi ning linnade ja regioonide Euroopa Liidu esinduste poolt korraldatav traditsiooniline ürituste nädal. Selle raames korraldavad partnerid sadu üldteemaga seonduvaid seminare, konverentse ja näitusi.

Täna, 10. oktoobril tutvustatakse Tallinna tasuta ühistranspordi projekti Kanadas, Torontos – Rosa Luxemburgi Fondi korraldataval seminaril räägib tasuta ühistranspordi kogemusest ja sellealasest rahvusvahelisest koostööst Tallinna esindus Euroopa Liidus esinduse juht Allan Alaküla.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.