"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peagi saab näha mustkunstiga vürtsitatud nukulavastust „Võlupood“ (0)
15. oktoober 2014

Sel nädalal algasid NUKU teatris ulmekirjanduse alusepanija Herbert George Wellsi lühijutul põhineva lavastuse „Võlupood“ proovid.

Tegemist on visuaalse ja maagilise lavalooga, kus mängitakse illusiooni ning reaalsuse vaheliste piiridega.

Lavastuse toob välja NUKU teatri näitleja Sandra Lange, kes on „Võlupoe“ puhul nii lavastaja kui ka kunstnik. Noor näitlejanna, kes nukuteatrikunstihariduse omandas Soomes, on omapärase käekirja ja leidlike lahendustega lavastusi loonud ka varem („Muinasjutud paberil“, „Naksitrallid“).

Lavastus jutustab põnevate teatri- ja mustkunstitrikkide, originaalmuusika ja võimalusterohke lavakujunduse abil loo isast ja tütrest, kes ühel päeval võlutrikkide inventari müüvasse poodi satuvad. Poest leiavad nad veidravõitu kaupmehe ja kummalise maailma, kus tuleb silmitsi seista nii oma igapäevaste muredega kui ka elu kirkaks tegevate rõõmudega. Lavastus sobib kõigile alates 5. eluaastast ning seda mängitakse ainult detsembrikuus.

Loo on dramatiseerinud Vahur Keller ja Sandra Lange, helikujundaja on Ekke Västrik, valguskujundaja Targo Miilimaa. Lavastuses näitlevad Katri Pekri, Kaisa Selde, Jevgeni Moissejenko, Andres Roosileht. Esietendus toimub 7. detsembril NUKU teatri ovaalsaalis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.