"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna uue kohtumaja konkursi võitis Arhitektuuristuudio Siim & Kreis ideelahendus (0)
16. oktoober 2014

Tallinna uue kohtuhoone arhitektuurikonkursi võidutööks osutus Arhitektuuristuudiolt Siim & Kreis poolt esitatud ideelahendus.

Tallinna uue kohtumaja arhitektuurikonkursi võitis Arhitektuuristuudio Siim & Kreis ideelahendus

Uude kohtumajja kolivad Harju Maakohus, Põhja Ringkonnaprokuratuur ning Registrite ja Infosüsteemide Keskus.

Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimehe Jaak Saarniidu hinnangul on Lubja tänava kunagise miilitsamaja kohale ehitatava uue kohtumaja puhul tegemist säästliku, keskkonnasõbraliku ja meeldejääva arhitektuurse lahendusega hoonega.

„Detailplaneering oli tehtud ühele teisele hoonele ja oli paras akrobaatika sinna uus kontseptsioon sisse tuletada,“ ütles võidutöö üks autoreid Andres Siim. „Samas oli see huvitav ja selleks ongi arhitekti vaja, et asju lahendada.“

Arhitektuurikonkurss kuulutati välja märtsis. Esialgseil hinnanguil maksab hoone projekteerimine üle 1,5 miljoni euro. Saarniidu sõnul peaks kohtumaja valmima vabariigi 100. aastapäevaks või natukene varem.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.