"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Savisaar õnnitles Facebookis Äripäeva 25nda juubeli puhul (0)
23. oktoober 2014

"Õnnitlused Äripäevale 25nda sünnipäeva puhul! Nad tähistavad täna oma juubelit, kuhu ka mind kutsuti, aga kahjuks ei võimalda mu päevakava seal osalemist. Veerand sajandit majanduslehele on täitsa arvestatav vanus," kirjutas Tallinna linnapea Edgar Savisaar täna oma sotsiaalmeedia Facebook kontol

“Üle on elatud nii mitmedki majanduskriisid, börsikrahhid, aga ka ajakirjanduslikud kohtuprotsessid. Paar nädalat tagasi kirjutas Kalle Muuli Postimehes Äripäeva loomisest. See on üsna haruldane kui Muuliga meenutuste osas nõus saan olla. Toon siin ära mõned read tema 18nda oktoobri Postimehe artiklist:

Kalle Muuli: isemajandamise ärileht


Üleeile 25. sünnipäeva tähistanud Äripäev asutati tänu Rahvarindele ja Edgar Savisaarele. Ehk siis tänu mehele, keda Äripäev on aegade jooksul ilmselt kõige rohkem nüpeldanud. Nagu teisedki lehed.
Rahvarindest polnud olemas veel midagi peale algatuskeskuse ja esimeste tugirühmade, kui Savisaar tuli mõttele teha Rahvarindele oma ajaleht. 1988. aasta mais oli see hullumeelne ettevõtmine. Komparteil oli trüki- ja kirjastamismonopol. Iga tekst vajas trükkiminekuks tsensori heakskiitu ja isegi ajalehepaberit jagas EKP keskkomitee. Uue ajalehe asutamine oli aga eriti keeruline, selleks tuli luba küsida ka Moskvast…

…Esimene number ilmus 9. oktoobril, teine 13. novembril ja kolmas 11. detsembril 1989. Järgmisel aastal ilmus leht juba enam-vähem iga kahe nädala tagant. Esimese Äripäeva trükiarv oli 23 000, aga juba paar-kolm numbrit hiljem kirjutati impressumisse 50 000 eksemplari. See võis ka tõsi olla – Äripäeva lugesid tol ajal isegi koduperenaised ja kooliõpetajad. Äri oli popp ja lehelugemine samuti, pealegi polnud 50 kopikat moodsa roosa lehe eest paar korda kuus välja käia kuigi suur raha.

Savisaarel olid selleks ajaks, kui Äripäev ilmuma hakkas, juba muud huvid. Juba 1988. aasta suvel oli ta käima pannud Rahvarinde Teataja. 1989. aastal järgnes sellele Vaba Maa. Enam-vähem samal ajal kui Pärnits Bonnieriga Rootsis kaupa tegi, kolis Savisaar Mainorist ära plaanikomiteesse. Esimese Äripäeva päises, otse logo all meenutas teda ja Rahvarinnet veel ainult armas kiri «Isemajandamise ärileht». Ja Savisaar kirjutas ENSV plaanikomitee esimehena Äripäeva avanumbrisse programmilise artikli «Eesti majandus 1990: ettevõtluse arengurajad».

Niipalju siis Äripäevast ja Kalle Muulist. Oleme mõlemaga vägikaigast vedanud küll. Täna soovin Äripäevale ilusat sünnipäeva!
Õnnesoovid ka Õhtulehele. Läbi aegade on mul ka seal olnud mitmeid sõpru, alates Allan Alakülast ja Ester Shankist, aga seda loetelu võiks veel pikendada. 70 on väärikas iga!”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.