"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Yana Toom: Ligi lõhestab oma lubamatu käitumisega ühiskonda (3)
25. oktoober 2014

„Kui selline asi oleks juhttnud näiteks Ameerika Ühendriikides, siis poleks küsimustki, kas Jürgen Ligi peaks tagasi astuma, muidugi peaks!“ ütles Euroopa parlamendi saadik rahandusminster Jürgen Ligi solvangute kohta oma kolleegi Jevgeni Ossinovski aadressil.

„Kahjuks käivad Eestis asjad veidi teisiti,“ jätkas Toom. „Ligi küll vabandas oma kolleegi Ossinovski ees, ja ma ei tea, kuidas suhtub sellesse vabandusse Ossinovksi, kuid Ligi arvates vist on sellega asi korras.“ Toomi arvates ei tohiks küll leppida ainult formaalse vabandmisega. Tema jaoks on see lugu isegi põhimõtteline ning solvangud teda ei üllatanud. „Mina tean venelasena väga hästi niisugust suhtumist. Olen seda ise varem kogenud,“ ütles Toom.  Teine asi on eurosaadiku arvates aga see, et valitsuse liige saadab väga selge signaali: sa võid olla kuitahes hästi integreerunud, sa võid olla eestikeelne ja eestimeelne – aga see ei oma mitte mingisugust tähtsust. „Iga kell võidakse sulle öelda, et sa oled võõras ja pead olema selle tõttu väga ettevaatlik,“ pahandas Toom. „Just selles mõttes on toimunu Ligi poolt täiesti lubamatu käitumine, mis lõhestab ühiskonda,“ ütles Yana Toom ja lisas, et valitsuse liige peab suutma oma käitumist kontroliida  ja olema võimeline end vaos hoidma. „Kui Jürgen Ligi ei suuda end kontrollida, siis peab ta küll tagasi astuma,“ oli Toom kindel.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Jah
8. apr. 2015 00:33
Ligi saab haridusministriks oma ropu suuga. Lastele hea eeskuju.
Kalle
21. märts 2015 13:26
See lõhestamine koos kõigi valede, laimu ja vihavaenu õhutamisega tõi neile valimisvõidu.
meenutaja
25. okt. 2014 12:56
Ühiskonna lõhestas juba ammu omandireform.