"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Enim ületunde tegid lastekirurgid (0)
27. oktoober 2014

Tervise arengu instituudi tehtud tervishoiutöötajate uuringu järgi tegid mullu novembris kõige enam ületunde lastekirurgid. Arstidest 11% ja õdedest 4% töötas rohkem kui ühe tööandja juures. Arstide ja õdede keskmine tööaeg varieerub sõltuvalt arsti või õe vanusest, ametist ning asutuse liigist, kus nad töötavad. Pooled arstidest või õdedest töötasid antud näitajast ehk 168 tunnist kas rohkem või vähem.
Uuringu järgi tegi novembris iga arst keskmiselt 4,1 ja iga õde 5,5 ületundi. Arstidest tegid kõige enam ületunde lastekirurgid – keskmiselt 14,1 ületundi ühe arsti kohta. Anestesioloogia-intensiivraviarst tegi keskmiselt 11,3, üldkirurg 11,5 ja erakorralise meditsiini arst kaheksa ületundi. Õdedest tegid kõige enam ületunde erakorralise meditsiini ja anesteesia-intensiivraviõed – keskmiselt 14,4 ja 8,1 ületundi ühe õe kohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.