"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaks märtrit (0)
27. oktoober 2014

See Jürgen Ligi vihapurse polnudki tegelikult kõige hullemate killast. Sõna «sisserändaja» on sõnade «tibla» või «okupant» viisakas versioon, ning ka sõnapaar «roosa erakond» pole kaugeltki nii inetu ütlemine kui näiteks «kesik». Jõhker sõnakasutus on Reformierakonna omamoodi kaubamärk, mis ei üllata kedagi. Ansipi seemnete söömise ning fooliumimütsi väljendid on kõik samast «sugukonnast» pärit. Oravapartei on Eestis ammu legitimiseerinud verbaalse vägivalla, esindades uhkelt 90ndatest pärit kantpeakultuuri.

Kogu Ligi-Ossinovski meediatsirkust vaadates tekib küsimus, miks me ei mäleta, et kas või väike torm oleks tõusnud siis, kui näiteks Keskerakonna aadressil on esitatud rahvuspõhiseid solvanguid. Meedias on ju aastaid alavääristatud kogu siinset vene elanikkonda valijagrupina, mitte vaid üksikut muukeelse päritoluga rikkuri poega. Vihakõne venelaste või vene hääli saava erakonna vastu on olnud seni olnud poliitretoorikas soositud, lausa trumpäss. Millest siis nüüdne ülitundlikkus?

Ligi ja Ossinosvki sõnasõjast võivad kasu saada mõlemad erakonnad. Osa reformi valijaid ei mõista, mida hullu see Ligi siis õieti ütles. Nad leiavad, et minister on ilmaasjata peksa saanud kannataja. Ja sotsid tahavad teha Ossinovskist vene elanikkonna jaoks märtrit. Kaks kangelast on sündinud.

Valitsuse üldisest mentaliteedist rääkides – isegi kui lahkuks Ligi, jääb alles seesama Rõivas, kes alles mõni aeg tagasi putinlikul kombel keelas Tallinna Televisioonil pressikonverentsile tulla.

Kui tegu pole suure sõnalavastusega, siis peaksid sotsid liidust lahkuma. Sotside näol pole ju tegu sotsiaalmajanduslikult sõltuva naisega, kes peab mehe verbaalset peksu kannatama. Liitu jäädes kiidetakse verbaalne vägivald ikkagi heaks – ja seda kogu ühiskonnas. Kes aga kord peksab, peksab igavesti.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.