"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Üle saja väikepoe kaotab Tallinnas alkoholimüügi loa (6)
05. november 2014

Linna poolt kavandatava määruse jõustumisel kaotavad alkoholiga kauplemise õiguse 104 müügikohta, mis asuvad lasteasutuste läheduses, tanklates ning spordihoonete juures.

Linnavolikogu eelnõu kohaselt keelatakse alkoholi jaemüük kauplustes, mille sissepääs asub vähem kui 50 m kaugusel põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse või huvikooli peasissepääsust; tõstetakse alkoholiga kaupleva asutuse üldpinna ruutmeetrite määra; keelatakse alkohoolse joogi jaemüük tanklate territooriumil asuvates ehitistes ning spordiüritustel on alkoholi müük lubatud üksnes eraldi piiratud alal.

Kui kehtiva määruse kohaselt on kange alkohoolse joogi jaemüük lubatud kaupluses, mille üldpind on vähemalt 75 m2, siis uue määruse eelnõu kohaselt tõstetakse  alkoholipoe minimaalne üldpind 150 ruutmeetrini, teatas Raepress.

“Taoline pinnale kehtestatud nõue aitab piirata väikeste, eelkõige alkoholi müügile suunatud kaupluste teket, mis tihti asuvad korterelamute keldrites või lasteasutuste vahetus läheduses,” ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. “Praeguste arvestuste kohaselt kaotavad alkoholiga kauplemise õiguse 104 müügikohta, mis on ligi 50 protsenti kõikidest  alkoholiga kauplevatest müügikohtadest.”

Võttes arvesse, et alkoholi liigtarbimine on üheks liiklusõnnetuste põhjustajaks, keelatakse  alkohoolse joogi müüki tanklate territooriumitel. 

Kommentaarid (6)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kodanik
5. nov. 2014 19:37
Aga kuidas on lood väikeste, vaid väga kvaliteetset veini või õlut müüvate poodidega, kus hinnad keskmisest kõrgemadki? Ei näe, et nemad süvendaksid alkoholismi, pigem tegeldakse neis ju kultuurse joomise kujundamisega. Kui määrus tahab vaid keldripoodide viinalettide vastu sõdida, siis peab selleks mingid muud nipid välja mõtlema!
A.T.
5. nov. 2014 19:28
Kui palju inimesi nüüd töötuks jääb 104 poodi paneb poole aasta jooksul siis uksed kinni? minimaalsest neli töölist korrutada saja neljaga. JOK olukord jälle, ikka nii kuramuse ilusas riigis elame. Ah jaa, kes minu kohta miskit arvab siis; põhimõtteöliselt karsklane. Aidakas.
Tule taevas appi
5. nov. 2014 13:28
Normaalne inimene ei ostagi tanklast alkot.
Rain
5. nov. 2014 13:28
Olen alati imestanud, et bensiinijaamades alkohol müügil on... väga kummaline tundunud. Hea, et keelatakse!
veel keelata
5. nov. 2014 13:27
veel tuleks keelata kioskites ja keldripoodides. üldse ainult suurpoed võiksid müüa alkoholi.
Jah
5. nov. 2014 13:27
Väga õige!