"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Algas PÖFFi piletite eelmüük (0)
07. november 2014

Täna algas 18. Pimedate Ööde Filmifestivali põhiprogrammi piletite eelmüük. PÖFFi toetajapiletid on müügil alates 6. novembrist ning passid ja alafestivalide piletid juba 4. novembrist. Vaatajale on filmivaliku tegemisel abiks uudne festivali ajakiri ja PÖFFi koduleht.

Järjekorras 18. PÖFF toob koos alafestivalidega vaatajate ette ümmarguselt 650 linastuvat filmi rohkem kui 70 riigist. Festivali fookuses on Poola film ja kinokunst. PÖFFil tuleb näitamisele 18 võõrkeelse Oscari auhinnale kandideerivat filmi ning mitmeid aasta jooksul suurtel filmifestivalidel auhinnatud linateoseid. Ühtlasi näeb festivalil kümmet rahvusvahelist ja üheksat Euroopa täispikka esilinastust.

“PÖFFi üks eripärasid on lai filmide geograafiline jaotus. Arvukalt esindatud Ida- ja Põhja-Euroopa kõrval on rohkelt filme ka näiteks Ladina-Ameerika, Aasia, Põhja-Ameerika, Lähis-Ida ja Aafrika riikidest,” kinnitas PÖFFi direktor Tiina Lokk.

PÖFFi põhiprogrammi piletid on müügil festivali info- ja piletikeskustes Tallinnas Solarise keskuses, Coca-Cola Plazas, Viimsi kino infopunktis, Pärnu Apollos, Tartu Kaubamajas ning Piletilevis. Festivali ajal müüakse pileteid ka kõikides linastuskohtades.

Alates tänasest on kõikides PÖFFi info- ja piletikeskustes ning Apollo raamatupoodides müügil ka esmakordselt välja antud festivali ajakiri. “Ajakiri annab lugejatele sissevaate kogu festivali köögipoolele ning aitab uuenenud programmist just endale sobivaid filme välja valida ning tutvustab ka eriüritusi,” lisas Lokk, kelle sõnul soovitakse ajakirja hakata välja andma ka festivalivälisel ajal, kokku neli korda aastas.

Rahvusvaheline Produtsentide Liitude Föderatsioon FIAPF kinnitas Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali alates 2014. aastast temaatiliselt ja geograafiliselt piiramata võistlusprogrammi koostamise õigusega festivalide hulka. Kokku on sellise õigusega festivale maailmas 15. Euroopa Liidu põhja- ja idaosa mõjukaim filmifestival toimub 14.-30. november.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.