"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kadaka pargis avatakse homme koerte jalutusväljak (1)
10. november 2014

Teisipäeval, 11. novembril kell 13.00 avatakse Mustamäel Kadaka pargis  (Ehitajate tee 89)  vastvalminud koerte jalutusväljak, mis Tallinnas on juba 16. ja Mustamäel kolmas.

Mustamäel Kadaka pargis asuval koerte väljakul on kaks aiaga piiratud jalutusala – üks väikestele koertele kogupindalaga 640 ruutmeetrit ja suurtele koertele kogupindalaga 1255 ruutmeetrit, teatas Raepress.

Mõlemal platsil on viis agility elementi. Agility on koeraspordiala, kus koer läbib aja peale ja kindlas järjestuses mitmesugustest takistustest koosneva raja, mille juures on peamine inimese ja koera omavaheline koostöö ja kontakt. Kadaka pargi suurte koerte väljakul on kiik, slaalomi postid, hüppetakistus, A-takistus ja tunnel ning väikeste koerte väljakule on paigutatud rõngas, rippsild, nelja kaldega poom, käänakuga tunnel ja tasakaalupukid.

Väljaku avamisel demonstreerivad elementide kasutamist koerad ja loomaomanikud.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab koer olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas, lahtiselt võib koera jooksma lasta ainult aiaga piiratud koerte jalutusväljakutel. Kõik väljakud on varustatud ka ekskremendikastide ja biolagunevate kottidega, et oleks mugav oma lemmiku järelt koristada. Linn korraldab rajatud koerte jalutusväljakutel regulaarset koristamist ja ekskremendikastide täitmist kottidega. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Koeraomanik
11. nov. 2014 16:21
Super, et tehti uus jalutusväljak! Käisin avamisel. Keegi naine oma kõnes väitis, et loodetavasti järgmine väljak tehakse siis lastele... Kahju, ma leian, et vaatamata nüüd selle väljaku avamisele on Tallinnas veel endiselt liiga vähe koerte jalutus- ja mänguväljakuid. Tallinnas on nüüd väljakuid koertele 16, kuid laste mänguplatse on ju loendamatul hulgal! Igas hoovis on laste mänguväljak. Seega ei maksa kindlasti häbeneda uue koerteväljaku avamist ega arvata, et nüüd on lastele liiga tehtud. See ei ole tõsi ometi! Loodan, et taolisi koerte väljakuid ehitatakse juurde, et need oleks võimalikult ühtlaselt jaotunud üle linna, välja jätmata ka selliseid asumeid, kus korterelamute kõrval on eramajasid. Eramajades on ka palju koeri ja kõik nad sooviks suhelda omasugustega, kui neile vaid antaks selleks võimalus.