"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Marika Tuus-Laul: arstijärjekorrad on kohati pooleaasta pikkused (0)
11. november 2014

"Järjekorrad on pikemad, kui haigekassa on kehtestanud," ühines riigikogu liige Marika Tuus-Laul riigikontrolöri aastaraportis toodud kriitikaga. Tuus-Laulu andmeil on järjekorrad ametlikult kuus nädalat, kuid tegelikult PERHis neuroloogile näiteks viis kuud ja psühhiaatrile üle kolme kuu.

“Me peaks haigekassa eelarvest maha tõmbama haiglate kapitalikulud,” teatas Tuus-Laul. “Need tuleb riigi muudest vahenditest rahastada. Me ei saa ravirahast võtta, sest raviraha jääb pidevalt vähemaks.”

Riigikontrolör Alar Karis kritiseeris riigikogu esimehele üle antud aastaraportis Eesti sotsiaalkindlustussüsteemi, mis küll aasta aastalt aina enam raha neelab, kuid paremaks ei muutu.

Ei vähene ravijärjekorrad ega tõuse ka arstide palgad. Riigikontrolöri aastaraport tõdeb, et Eesti riigi sotsiaal-ja tervishoiukulud jäävad tublisti alla OECD liikmete keskmisele, moodustades vaid 17,7 protsenti SKT-st.

Meist vähem kulutavad rahva tervisele OECD liikmetest vaid Iisrael ja Island. Valdkonna kulud riigieelarves aasta-aastalt küll kasvavad, kuid see ei kajastu raviootejärjekordades ega tervishoiuteenuste kättesaadavuses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.