"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskerakond: teeme ettepaneku katkestada töövõimereformi teine lugemine (0)
12. november 2014

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson sõnas täna töövõimereformi ümbritsevat temaatikat kommenteerides, et valest otsast alguse saanud reform ei saagi jõuda loogilise lõpptulemuseni. Saadiku hinnangul tuleb reformiga aeg maha võtta ning hoolikalt läbi mõelda kõik järgnevad sammud.

“Koalitsioon on puudega inimestest ja nende ettepanekutest teerullina üle sõitmas. Ei aita protestid, palved ega meediakära. Oli ju valitsuse suhtumist hästi näha Jürgen Ligi sõnavõtus, kus ta ütles, et eelnõude kriitikud on silmakirjalikud teadliku vale levitajad. Sama suhtumist väljendas tänases infotunnis peaminister Rõivas, kes sõnas, et tema puudega inimesi meelt avaldamas ei märganud. Tema sõnul ei meeldi teostatav reform vaid paarile riigikogu ees seisvale inimesele – see näitab meie peaministri suhtumist puudega inimestesse,” selgitas Kadri Simson.

Saadiku hinnangul oleks reformimist pidanud alustama sotsiaalhoolekande seadusest ja tagama inimestele esmalt vajalikud tugiteenused. Seejärel oleks saanud eri reformidega järk-järgult edasi liikuda.

“Teeme tänasel teisel lugemisel ettepaneku töövõimereformi eelnõu katkestada. Ei piisa sellest, et 100 tuhat inimest töövõimepensionilt töötukassa klientideks liigutatakse. Puuetega inimestele tuleb anda kindlus, et sellises seisus ei satu nad olukorda, kus sobivaid töökohti pole ja kaob ka senine toetus.”

“Ma ei kahtle hetkekski, et valitsus algatatud töövõimereformiga tänasel kujul ka edasi läheb ning seadusena vastu võtab. Sellisel juhul tuleb loota, et Eesti Vabariigi president näeb olukorda ning probleeme selgemalt ja jätab antud seaduse välja kuulutamata,” lõpetas Simson.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.