"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Yana Toom: Ossinovski ei tunne Eesti seadusi (0)
14. november 2014

Yana Toom heitis haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovskile ette seaduse mittetundmisest tingitud alusetuid süüdistusi nagu oleks Tallinna linn süüdi vene õppekeelega koolide põhikooli lõpetajate kehva eesti keele taseme eest, kuigi tegelikult vastutab selle eest ministeerium. 

“Tallinna linnavolikogu toetas täna vene õppekeelega Tallinna üldhariduskoolide taotlusi, mille kohaselt koolid soovisid ise määrata, kui suures ulatuses õpetada aineid eesti ja vene keeles,” sõnas Toom BNSi vahendusel.

“See hääletus ei saanud kindlasti jääda märkamatuks haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovskile, kes otsustas just täna kindlustada oma ministeeriumi tagalat ja veeretada süü vene õppekeelega põhikooli lõpetajate väidetavale kehvale eesti keele oskusele Tallinna linnavalitsuse kaela.”

“Selleks kirjutas härra minister Tallinna linnapeale, nõudes aru, miks ei õpetata Tallinna vene õppekeelega koolides piisavalt hästi eesti keelt,” lausus Toom.

Toomi sõnul on ministri mure mõistetav ja huvi tervitatav, kuid samas avaldas ta kahetsust, et haridusminister ei loe Eesti Vabariigi seadusi, mis selgelt määratlevad riigi ja omavalitsuste vastutusalad hariduselu korraldamisel.

Toom pidas vajalikuks rõhutada, et haridus- ja teadusministeeriumi vastutusala on hariduspoliitika kujundamine ja elluviimine kõikidel tasanditel.

Tema sõnul on haridusseaduses kõigest kaks punkti, mida suurte mööndustega annab siduda Ossinovski kirjaga Savisaarele.

“Sellegipoolest on mul heameel, et haridus- ja teadusminister on suu puhtaks rääkinud. Kahjuks ei toeta tema juttu seadused, kuid meil on nüüd hea ettekujutus sellest, mida härra Ossinovski oma vastutusalast tegelikult teab ja mõtleb,” lisas Toom lõpetuseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.