"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti Filharmoonia Kammerkoor toob valguskunsti kontserdisaali (0)
19. november 2014
Kristian Kruuser

Eesti Filharmoonia Kammerkoor annab Kaspars Putniņši juhatusel 21. novembril Tartu Jaani kirikus ja 22. novembril Tallinna Niguliste kirikus kontserdi "Lux", mille läbivaks teemaks on valgus ja selle erinevad võimalused ja variatsioonid nii muusikas kui ruumis. 

Ettekandele tulevad erinevate ajastute meistriteosed alates 16. sajandist kuni tänapäevani: Carlo Gesualdo „Tenebrae-responsooriumid“, Johann Sebastian Bachi motett “Komm, Jesu, komm” (BWV 229), Salvatore Sciarrino “Pimeduse responsoorium”, György Ligeti “Lux Aeterna” ning värskeima teosena tuleb esiettekandele Helena Tulve “Lost”.

Kava pani kokku EFK peadirigent Kaspars Putniņš, keda intrigeeris valguse mitmetähenduslikkus: “Kontserti ühendav idee on filosoofiline, sest valgusega seostub palju teemasid, erinevaid nüansse, varjundeid ja kontraste, mida leidub tohutult palju muusikas. Läbivat ideed toetab seekord ka valguskujundus. Kontsertidel reeglina ju valgusele väga palju tähelepanu ei pöörata, aga selle kava puhul on see sisuliselt vägagi põhjendatud.”

Valguskujunduse kontserdile teeb Kaisa Paluoja. Valguse filosoofilisest tähendusest räägib pool tundi enne kontserdi algust nii Tartus kui Tallinnas kultuuriloolane Linnar Priimägi. Kontsert toimub koostöös Eesti Kunstimuuseumiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.