"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Energiajoogid lastele surmavalt ohtlikud (0)
24. november 2014

Rühm teadlasi esitles Ameerika südameliidu (AHA) kohtumisel oma uuringu tulemusi, mille järgi põhjustavad suhkru- ja kofeiinirikkad joogid lastele tõsiseid tervisehäireid, sh krambihooge ja  südamerütmihäireid. Teadlaste sõnul teavitati 2010. ja 2013. a vahel USA-s rohkem kui 5000 mürgistusjuhtumist, mille põhjustas energiajookide ülemäärane tarbimine, kirjutas Thinkprogress.org. Osa energiajookide tootjaid on võtnud sihtrühmaks just lapsed, väitsid teadlased. 2012. aasta uuringu järgi ei avalda energiajookide tootjad kõiki koostisosi, sageli ka  kofeiini kogust, või siis on seda 20% vähendanud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.