"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kas Tartu vanglas levivad narkootikumid? (0)
25. november 2014

Justiitsministeerium ei välista, et Tartu vanglas sünteetiliste kannabioididega seotud kaheksa intsidendi taga võisid olla vangidele saadetud kirjad, mis olid kannabioididest läbiimmutatud.

“Kui küsida, kuidas üldse on võimalik narkoainete vanglasse sattumine, siis üldiselt võib vanglateenistuse varasemate kogemuste põhjal öelda, et narkoaineid on saadetud vangidele väga väikeste kogustena kirja teel. Ümbrikutes olevad lähedaste kirjad või nende osad on olnud narkoainega läbi immutatud,” ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik, kelle sõnul ei pidanud prokuratuur kriminaalmenetluse huvides võimalikuks täpsemaid detaile avaldada.

“Saame öelda, et ühelgi juhul ei ole tegemist olnud üledoosiga,” lisas Tuulik.

“Lõuna ringkonnaprokuratuuri piirkonnas on menetluses kriminaalasju, mille raames kontrollitakse, kas umbes kümmekond vangi on väidetavalt tarvitanud sünteetilist narkoainet või mitte,” kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Tartu vanglas on viimasel ajal toimunud kaheksa intsidenti, mis on olnud seotud sünteetiliste kannabinoididega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.