"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kooliprogrammi võiks mahtuda kokanduskursused ka noormeestele (0)
26. november 2014

Hiljuti toimusid Lasnamäel, Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis noormeeste kokanduskursused.

Need viis läbi Kristel Uibo (MTÜ Parim Tervis). Praktilised teadmised tulevad ju elus igaühele kasuks ja harjutamine teeb meistriks, arvab Lasnamäe linnaosa asevanem Jaanus Riibe Kesknädalas.

Käisin neid õppusi vaatamas. Nägin, kuidas õppetunnid suurendasid noormeeste teadmisi sellest, kuidas puu- ja köögiviljade söömine aitab tervist hoida või parandada. Õpetati tegema lihtsamaid roogasid. Tasub ju meelde tuletada, et meil kõigil on soovitav süüa päevas vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju, mis aitavad hoida ka normaalset kehakaalu ja tugevdada immuunsussüsteemi.

Sellised kampaaniad annavad noortele inspiratsiooni ja tuge, kuidas kujundada oma toitumisharjumusi tervislikumaks. Veel kolmkümmend aastat tagasi oli täiesti tavaline, et lapsed ja noored sõid piisaval hulgal puu- ja köögivilju, kuid tänases maailmas trügivad toidulauale ebatervislikud maiustused, limonaadid, kiirtoit.

Miks ei võiks tulevikus üldhariduskoolide õppekavas humanitaar- ja reaalainete kõrval püsivalt olla kokanduskursused, mis annavad ka noormeestele eluks sellise ettevalmistuse, et kui on vaja kodust minna, siis on tervislik söögitegemine juba selgeks saanud?

Peale mõningast harjutamist saavad asjaosalised nautida üheskoos oma töö tulemusi. Kes küpsetas parema roa? Kes tegi mahlasema pasta või maitsvama kastme? Nii tekib noortel tihedam omavaheline suhtlus ja sõbralik konkurents, misläbi jagatakse kasulikke oskusi.

Seekordne ettevõtmine toimus üleriigilise kampaania “Mees peab olema viljakas” raames. Rahastati seda Euroopa Sotsiaalfondi programmist “Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013–2014”. Projekti toetas ka Lasnamäe linnaosavalitsus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.