"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maailmast (0)
28. november 2014

Prantsuse linn keelab tänavareklaami

Prantsuse suusalinn Grenoble on esimene Euroopa linn, mis keelab kogu reklaami tänavatel. «Linn on otsustanud vabastada linnaruumi reklaamidest ning ei pikenda ühegi firmaga reklaamilepinguid,» ütles linna keskkonnaminister Eric Piolle meediale. «Meie eesmärk on muuta linnaruum loodussõbralikumaks.» Tuleva aasta jaanuarist aprillini puhastatakse kogu Grenoble reklaamidest, mida on kokku u 300 ning mis laiuvad 2000 m2. Reklaamitahvlite asemele plaanib linn istutada puud ja põõsad.

Norrakad panevad taimed kosmoses kasvama

Uus Euroopa Liidu rahastatud projekt uurib, kui edukalt taimed kosmoses kasvavad ning kuidas suudavad aiasaadused pakkuda kosmonautidele toitu ja hapnikku.

2006. aastast on Trondheimi uurimisrühm püüdnud kasvatada kosmoses õistaime harilikku müürlooki, et näha, kuidas see tavapärasest täiesti erinevas elukeskkonnas toime tuleb. Teadlaste sõnul on suurim väljakutse projekti juures see, kuidas toimetada taimedele kaaluta olekus sobivas koguses vett ja toitaineid.

Edinburgh meelitab wifiga hübriidbussidesse

Šoti linna Edinburghi kutsuti vanasti nimega Auld and Reekie, mis tähendab «vana ja tossune» sealsete arvukate korstnate järgi. Nüüd on Edinburgh käivitanud kampaania «Auld but not Reekie» ehk «Vana, kuid mitte tossune», mille raames peaks aasta lõpuks tänavatele jõudma 65 uut hübriidbussi. Lisaks on kavas ehitada 45 vana bussi keskkonnasõbralikumaks. Sellega jätab bussiettevõtte aastas õhku paiskamata 2000 tonni süsihappegaasi, muutes niiviisi elu saastunud õhuga linnas palju meeldivamaks. Juba sõitma hakanud hübriidbussidesse on linnal õnnestunud autodest tasuta internetiga üle meelitada 7-10% sõitjaid.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.