"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Savisaar: tere tulemast tasuta ühistranspordi maailma! (2)
05. detsember 2014

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas täna Tallinna Linnavalitsuse teenindussaali vaateakendele üles seatud väljapaneku tasuta ühistranspordi alal pealinna partnereiks olevatest linnadest.

Fotonäituse avanud linnapea märkis, et meid on maailmas märgatud ja avaldas lootust, et tasuta ühistransporti rakendavaid linnu tuleb aina juurde ning seeläbi täieneb ka kõnealune kollektsioon, teatas Raepress.

“Tallinna piletita ühistranspordi kontseptsiooni on juba juurutatud paljudes eri suurusega, majandusliku tausta ja ideoloogiaga linnades üle kogu maailma, aidates seda paremaks muuta, suurendades sotsiaalset ühtekuuluvust, ergutades kohalikku majandust ja säästes keskkonda. Ma loodan, et mõne aja pärast täitub uute piltidega tasuta ühistranspordile üle läinud linnadest veelgi rohkem linnavalitsuse vaateaknaid”, ütles Edgar Savisaar.

“Tallinn oli esimene pealinn, mis alustas tasuta ühistranspordi pakkumist elanikele,” rõhutas tasuta ühistranspordi eestkõneleja Alaküla. “Tallinna julgele sammule andsid tõuke paljude teiste kogemused, teiselt poolt aga innustab Tallinna edu silmanähtavalt ka teisi.”

Ekspositsioonis on praegu Tallinn ja Keila Eestist; Żory, Lubin, Ząbki, Gostyń ja Nysa Poolast, Avesta Rootsist ja Chengdu Hiina Rahvavabariigist, samuti endised tasuta ühistranspordi linnad Aubagne Prantsusmaalt ja Hasselt Belgiast.

 Näitus on käinud juba Żorys ja Brüsselis. Tallinnast liigub ekspositsioon Rakverre.

 Väljapaneku koostas Tallinna esindaja Euroopa Liidus Allan Alaküla. Sellega saab tutvuda kuni 10. jaanuarini.

 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
6. dets. 2014 14:51
Tasuta ühistransport on priima. Ja mis peamine: ta töötab ladusalt ja tõrgeteta.
Ärge valetage!
5. dets. 2014 17:37
Neid "tasuta" linnu oli enne Tallinnat terves ilmas 60 (kuuskümmend) Teie tänage kapot ja jakuninit.