"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Piibeleht: Linna jäätmekeskuse uued välikonteinerid õigustasid end igati (0)
19. detsember 2014

Tänu Tallinna Jäätmekeskuse uutele välikonteineritele koguti tänavu kasutatud rõivaid, jalatseid, kodutekstiili ja mänguasju 133 tonni rohkem kui mullu. Uuel aastal saab linn kümme kasutatud riiete välikonteinerit lisaks.

  „Tallinna Jäätmekeskuse välikonteinerid on taaskäitlusele kõvasti kaasa aidanud,“ rääkis Ühendus Humana Estonia Partnerlussuhete juht Eve Piibeleht. „Juba uute konteinerite esimene tühjendus aprilli lõpus näitas, et inimeste teadlikkus on aastatega märgatavalt tõusnud. Inimesed on aru saanud, et rõivad ja jalatsid pole tavaline olmeprügi ja neid tasub hoida teiste abivajajate jaoks.“

Kokku on Humana Sorteerimiskeskus OÜ koostöös Tallinna Jäätmekeskuse ja Uuskasutuskeskusega kogunud tänavu 516 tonni kasutatud asju. 133 tonni sellest on kogutud läbi linna jäätmekeskuse välikonteinerite võrgustiku, mille tühjendamise eest hoolitseb Humana Sorteerimiskeskus OÜ. 

 „Juba uuel aastal soetame Tallinna Jäätmekeskuse abiga kümme uut väikonteinerit juurde ja paigaldame nad üle linna jaanuari lõpuks,“ sõnas Piibeleht.

Konteinerite asukohad on leitavad Tallinna Jäätmekeskuse  kodulehelt
https://www.prugi.ee/portal/riidekonteinerid/

Kogutud kilod sorteeritakse Humana Sorteerimiskeskuses vastavalt kvaliteedile ja kasutusotstarbele, ligi kolmandik käideldud kogusest müüakse kas kauplustes või ekspordiks tegevuskulude katteks ja teine kolmandik saadetakse abiprojektidele peamiselt Angolas, Malawis ja Mosambiques. Kilekotid, milles annetused tuuakse, sorteeritakse eraldi ja saadetakse ümbertöötlemiseks. Samuti suunatakse ümbertöötlusse kandmiskõlbmatud tekstiilesemed.

Ühe kilo riiete taaskasutamine uute tootmise asemel hoiab ära 4,2 kg CO2 paiskumise atmosfääri ja säästab tonnides puhast vett.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.