"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Aasta loodusesõbraks valiti Piret Eensoo (0)
20. detsember 2014
erakogu

"Hunt oli ühel pool kraavi ja mina teisel pool kraavi ning me mõlemad sihtisime kobrast – mina püüdsin teda pildile saada ja hunt tahtis kobrast söögiks,“ meenutas Aasta loodusesõbraks 2014 valitud Piret Eensoo ühte oma kohtumist elusloodusega.

 

Eesti Looduskaitse Selts andis sel aastal tiitli  “Aasta loodusesõber“ keskkonnameti keskkonnahariduse peaspetsialist Piret Eensoole.  ELS-i esimehe Jaan Riisi sõnul pälvis Eensoo austava tiitli just seetõttu, et juba pikka aega on ta korraldanud loodusõhtuid Eesti erinevates maakondades.

“Ma ei osanud aimata, et  just mina tiitli pälvin ja seega on rõõm suur. Projekt, mille eest mind tunnustati hõlmab 13-s Eesti maakonnas toimuvaid loodusõhtuid, kus me tutvustame elanikele nii nende kodukohaga, kui ka loodusega laiemalt seotud teemasid,“ ütles Eensoo.

Varem on Eesti Looduskaitse Selts tunnustanud nii Piret Eensood, kui ka tema kolme last kaunite loodusfotode tegemise eest konkursil “Tantsiv hunt“.

“Kõik mu kolm last on saanud “Tantsiva hundi“. Minu enda töödest on kõige suurema tunnustuse saanud üks kõrtest moodustunud  purjekas, mis oli rabakraavi ääres. Silm tabas kohe ära, et see on nagu purjekas ja nii ma seda motiivi pildistasingi. See foto pääses sisse ka loodusfoto aastaraamatusse,“ kõneles Eensoo.

Piret Eensoo sõnul jätkuvad loodusõhtud esialgse kava kohaselt kuni 2015 aasta sügiseni ja kui õnnestub juurde taotleda projektirahasid keskkonnainvesteeringute keskusest, siis tahetakse loodusõhtute traditsiooni jätkata veelgi kauem.

“Öeldakse, et looduskeskkonnas taastub inimese töövõime kuus korda kiiremini, kui mujal – eks seetõttu on samuti oluline saada üha rohkem rahvast loodusesse,“ lisas Eensoo.

Eelmisel aastal sai Aasta loodusesõbraks hundiuurija Peep Männil. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.