"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Riigikogu praegune koosseis on 11 aastat välislähetuses viibinud (2)
22. detsember 2014

Riigikogu saadikute reishimulisem esikümme alates Marko Mihkelsonist (IRL) ja lõpetades Väino Lindega (RE) on olnud Eesti piiri taga 1892 päeva ehk enam-vähem viis aastat.

Ülejäänud 91 märksa paiksemat riigikogulast peavad leppima umbes 2100 välislähetuspäevaga, mis jätab neile kõigi peale kokku vaid kuus aastat reisil kogetud töörõõmu, kirjutas Õhtuleht.

Kui edasi rehkenda, võime jõuda järeldusele, et midagi poleks korrast ära, kui me ühe aasta jooksul neljast nimetaksime oma parlamenti eksiilriigikoguks.

Oma välispoliitilist vastutust piisavalt tunnetav riigikogulane haarab kinni igast võimalusest kohtuda oma rajataguste kolleegidega, vahetada kogemusi, koordineerida rahvusvahelist koostööd jne. Kui lugeda riigikogu XII koosseisu liikmete välislähetuses viibitud päevad kokku ning jagada see 365ga, saame teha üllatava ja esmapilgul küllap raskesti seletatava järelduse – nad on peaaegu 11 aastat välismaal tegutsenud.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ats
9. veebr. 2015 20:00
Nad ei taha tegeleda meie riigi probleemidega, sest ei oska ega viitsi midagi ette võtta. Topitakse oma nina võõraste riikide siseasjadesse, laimatakse töötegijaid, hirmutatakse meie rahvast, õhutakse vihavaenu, valmistutakse sõjaks, ehkki keegi ei kavatse meid rünnata. Kuidagi peab ju hääli saama. Ainult Keskerakond saab hääli ausate, hoolivate ja õiglaste inimeste käest tänu töötulemustele.
W.
22. dets. 2014 15:37
Seal kus mina olen olnud, pole neid kohanud. Viibivad ilmselt paremates kohtades. Aga ega ma neid kõiki ei tunne ka. Ikkagi 101 tegelast.