"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ettevaatust! Käsimüügist ostetud odavad lugemisprillid ohustavad nägemist (1)
29. detsember 2014

Supermarketist ostetud odavad lugemisprillid ohustavad nägemist, kinnitab ajalehe Mirror läbi viidud katse: 12 prillipaarist 11 esines puudusi, mis võivad põhjustada silmades ülemäärast pinget, ähmast nägemist ja peavalusid.

Et pea kõigil üle 50 aastastel inimestel esineb nägemishäireid, mistõttu on tuleb neil näiteks lugedes või telekat vaadates kasutada prille, võttiski Mirror prillitesti ette, vahendas Õhtuleht.

Vaatluse alla tulid prillid, mida müüakse mitmetes eestlastelegi tuntud kauplusekettides: Poundlandi, Poundworldi, Tesco, WH Smithi, Marks & Spenceri ja Superdrugi poodidest osteti igast kaks paari prilli.

Neid testides ei leitud vigu vaid ühel prillipaaril, ülejäänud 11 esines puudusi, mis võivad silmadele põhjustada tõsiseid kahjustusi, mistõttu nägemine võib muutuda veel halvemaks. Prillidelt leitud puudused võivad põhjustada silmades ka ülemäärast pinget, ähmast nägemist ja peavalusid.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Juku
22. märts 2015 13:02
Mul on käsimüügist ostetud prillid juba 15 aastat, aga nägemine pole halvenenud.