"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Torm jättis reedel elektrita üle 8000 majapidamise (0)
03. jaanuar 2015

Liinidele kukkunud puude ja teiste tormikahjude tõttu oli reedel lühiajaliselt elektrita 8386 majapidamist.

Enim kannatas Saaremaa, kus jäi vooluta 2108 majapidamist, kirjutas BNS. Järgnes Lääne-Virumaa 1333 katkestusega ja Viljandimaa 1195 katkestusega. Pärnumaal oli elektrikatkestusi 1111. Kõige vähem räsis torm Jõgevamaad, kus katkestusi oli 13. Laupäeva ennelõunaks oli Elektrilevi piirkonnas elektrita 3371 majapidamist.

Läänemaad ja Viimsit teenindava Imatra Elektri dispetšeri sõnul kontrolliti tormi tõttu tormi tõttu vaid ühte majapidamist, millel on kolm tarbijat. “Meil ei jäänud ühtegi majapidamist eile vooluta,” ütles BNS-ile Fortum Läänemaa dispetšer Urmas Virks. “On olnud hetkelised madalpingerikked, aga need on mahtunud kõik ära kahe tunni piiresse. See tähendab, et kaks majapidamist on lühiajaliselt ilma vooluta olnud. “Liinid on korda tehtud, trassid on puhtaks tehtud ja dispetšerivalve  kohapeal olemas.”

Rikete kõige sagedasem põhjus on Elektrilevi hinnangul puude kukkumine liinile, ehitustööde käigus vigastatud kaablid või vananenud elektrivõrguseadmed.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.