"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lugeja: meie poed on nii kaua lahti seetõttu, et neid on nii odav lahti hoida ja kõigest peale kulu on omanikul suva! (0)
07. jaanuar 2015

Lugesin siin artiklit, kus kurdetakse, et miks peavad toidupoed meil iga päev nii kaua lahti olema. Põhjus on lihtne: müüjate palgad on nii madalad, et poodi on väga odav lahti hoida. Kuni omanik saab seda endale lubada, on tal loomulikult suva, kui palju töötaja saab perega aega veeta.

“Mõtlema, et kas tasub jamada, hakatakse võib-olla alles siis, kui miinimumpalk oleks näiteks 600 eurot neto ja pühade ajal töötamise eest tuleks maksta kolmekordset tasu,” kirjutas murelik lugeja Delfi Rahvahääles.

“Esimese asjana tuleks hakata väga tõsiselt kontrollima, kas inimeste ületunde ja pühade ajal töötamist tasustatakse õiglaselt.”

“Järgmisena peaksime vaatama Soome poole. Miks seal on samasuguse käibega poes korraga tööl rohkem müüjaid, kes saavad kõik palju rohkem palka?”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.