"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Helsingi muslimid mõistsid terrori hukka, kuid andsid edasi ka oma hoiatuse (0)
12. jaanuar 2015

Laheülese Helsingi muslimikogukonna juht jagas esmaspäeval kommentaare seoses eelmisel nädalal toimunud ja 17 inimelu nõudnud islamiäärmuslaste terrorilainega Prantsusmaal. Paljud Soome päevalehed avaldasid esikülgedel pilte 3,7 miljoni osalejaga solidaarsusmarssidest.

Helsingi muhamedlaste kogukonna esimees Hamza Peltola mõistis antud usutluses pilalehele Charlie Hebdo ja Pariisi juudipoele korraldatud rünnakud hukka, kuid hoiatas, et prohvet Muhamedi üle irvitamine on samaväärne kui tulega mängimine.

“Loomulikult me suhtume negatiivselt sellistesse rünnakutesse ja juhtunu on väga traagiline. Aga iga muslim on ise vastutav oma tegude eest ja me ei saa tehtule läbi sõrmede vaadata,” rääkis Helsingi islamiusuliste juht.

“Kuid keeruline on juhtunuga seoses võtta meie koguonda luubi alla. Mõnes mõttes ma saan sellest aru, sest paljude jaoks on kõik islamiusulised kui sama kogudus,” ütles Peltola Iltalehtile.

Kuigi ühelt poolt mõistis ta usu nimel tehtava vägivalla hukka, siis teisalt ta arvas, et võib-olla on käes aeg mõtestada usuvabaduse tähendus ümber: “Kellele on kasulik teiste usuliste tõekspidamiste üle irvitamine?”

“Prohvet Muhamed on väga tundlik teema muslimitele ja loomulikult on absurdne tappa inimesi tema nimel, kuid me mõistame hukka ka katsed temast karikatuure teha,” lisas Peltola.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.