"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Taavi Aas: Tallinn teeb kõik, et kindlustada tallinlastele tasuta rongisõidu jätkumine (2)
14. jaanuar 2015
Albert Truuväärt

Kindlasti jõuame Elroniga tingimustes kokkuleppele ning tallinlased saavad rongiga linna piires tasuta sõita ka peale 1. aprilli, ütles abilinnapea Taavi Aas.

“Praegune leping kehtib kuni 31. märtsini, seega tuleb kolme kuu jooksul lepingu pikendamise tingimustes kokku leppida,” ütles Aas. “Oleme siiamaani omavahel hakkama saanud ja küllap saame ka edaspidi.”

Aas tõdes, et reisijate arv kasvas mõlema osapoole jaoks üllatavalt palju ning sellega ei osatud kulude-tulude kavandamisel arvestada. Eelmisel aastal tehti Elroni rongidega kokku pea 1,7 miljonit reisi.

“Ühest küljest on arusaadav, et Elron on äriettevõte ent reisijateveo edukas korraldamine eeldab ka riigipoolset suuremat tuge,” ütles Aas. “Ühistranspordi korraldamine ei saa olla orienteeritud eeskätt kasumi teenimisele.”

“Tallinn soovib ka edaspidi oma kodanikele tasuta rongisõitu võimaldada,” kinnitas Aas.

“Loomulikult oleme valmis maksma tallinlaste tasuta sõitude eest, ent peame mõistlikus ja mõlemale osapoolele aktsepteeritavas hinnas kokkuleppele jõudma. Tallinn ega ka reisijad teistest piirkondadest ei pea lisaks sõidukuludele kinni maksma raudtee vähenevaid kaubavoogusid.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Taavi-poiss
14. jaan. 2015 18:33
Tallinna linnavalitsuse ajutine komisjon otsustab, millised ametnikud kaotavad töö. Plaanis on koondada kuni 15 protsenti töötajatest ning ülejäänutele pakkuda sama protsendi ulatuses palgatõusu.
Tehtud!
14. jaan. 2015 18:28
Äkki saab riiki valitsema, siis pole enam nende susladega jamada.