"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Autojuhid võivad ühistranspordis tasuta sõita (0)
16. jaanuar 2015

Kui rohelise kaardi omanikust autojuht sõidab vähemalt korra päevas linna ühissõidukiga, saab ta «Pargi ja reisi» parklas tasuta parkida.

Aasta algusest kehtib Oru, Kalevi, Pirita ning Õismäe «Pargi ja reisi» parklates uudne elektrooniline valideerimissüsteem. Parklate sissepääsude juurde on üles seatud samasugused must-kollased validaatorid nagu ühissõidukites ja ühiskaardi näitamisel avanevad tõkkepuud – aga ainult neile, kes kasutavad parklat ühistranspordile ümber istumiseks.

«Uudne süsteem võimaldab ka neil autojuhtidel, kes ei ole Tallinna elanikud, linna ühistranspordis tasuta sõita,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Autojuhi isikustatud ühiskaar- dile peab olema kantud vähemalt 3 eurot tagatisraha. Kui juht valideerib oma sõidud ühissõidukis ja hiljemalt kell 3.59 järgmisel hommikul parklast välja sõidab, jääb tagatisraha 3 eurot alles ning parkimine ja ühistransport on tasuta. Auto väljasõidul parklast avaneb tõkkepuu ühiskaardiga ja ühissõidukis tasuta sõidu õigus katkestatakse kuni järgmise parkimiseni «Pargi ja reisi» parklas.

Rohkem infot leiab http://www.tallinn.ee/est/Pargi-ja-Reisi või telefonil 640 4700.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.