"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Katastroofi äärel: teadlaste sõnul on keskkonnasaaste tõusnud eluohtliku tasemeni (0)
17. jaanuar 2015

Teadlaste sõnul hävitab inimkond oma elukeskkonda ja olemasoluks vajalikke ressursse seninägematu kiirusegam, mis on toonud kaasa olukorra, mille sarnast pole olnud viimase 10,000 aasta jooksul.

Uurijad on kulutanud viis aastat selgitamaks välja planeedil inimeluks vajaminevate elementaarsete ressursside ja elementide seisukorda ning tulemused näitavad, et viimase 60 aasta jooksul toimunud muutused on suuremad, kui 10,000 aasta jooksul enne seda, mil maailm on püsinud üpris stabiilne ja muutumatu.

Magevee varude raiskamine ja kasvuhoonegaaside ning põllumajanduskemikaalide hoolimatu keskkonda paiskamine on loonud olukorra, kus biosfääris toimub liikide hävimine 100 korda kiiremini kui see oleks loomulik.

Samuti püsib süsinikdioksiidi tase murettekitavalt kõrgel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.