"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eestlane võitleb Süürias ISIS-e terrori vastu (2)
19. jaanuar 2015
Kuvatõmmis Twitterist

Varasema sõjalise väljaõppeta 23-aastane Robert(pildil paremal) lahkus salaja Eestist, et võidelda kurdide armees YPG (Inimeste Kaitse Üksus) äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) vastu.

Ilmselt võitleb varasema väljaõppeta eestlane nüüd Süüria ja Türgi piiri lähedal asuvas Rojava rajoonis. Kui noormees peaks otsustama kodumaale naasta, võib kaitsepolitsei talle esitada süüdistuse terrorismis, vahendas BNS Eesti Päevalehte.

Roberti õiguslikku olukorda on keeruline lahti selgitada ja Eesti seadusandlus pole ka väga täpne. “Seda, mis konkreetsel juhul õiguslikkus mõttes saab, selgub siis, kui ta tagasi tuleb,” ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp. “Kõne alla võivad tulla teemad alates relvade ja lõhkeaine ebaseaduslikust käitlemisest kuni terrorismi ja sellega külgnevate kuritegude ning inimsusevastaste kuritegudeni.”

Noormehe pere ja sõbrad on mures ja teadmatuses. Roberti soovist Süüriasse sõdima minna teadsid väga vähesed. YPE-ga liitunud Robert ütles sõpradele, et kui ta läheb, siis ta tagasi enam ei tule.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Juta
12. apr. 2015 23:12
Eestlane topib oma nina igale poole.
Enn
19. jaan. 2015 18:19
Kuidas sellest aru saada? terroristidega võitlema läinud noormees võib saada süüdistuse terrorismis? Halloo, seltsimees Puusepp, seletage rahvale, kas vaid pealiini järgimine ja USA ette antud tegutsemisjuhendite truualandlik kasutamine on õige ja seadusega kooskõlas? A what about conscience, which is most important judge?