"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn muudab joomist lubavad märgid keelumärkideks (0)
21. jaanuar 2015

Tallinna linnavalitsus muudab kolmapäeval kõik 14 alkoholitarbimist lubavat märki Toompeal ja Kadriorus punaste kleebistega üle, muutes need alkoholitarvitamist keelavateks märkideks.

Selle aasta jaanuaris jõustus korrakaitseseaduse muudatus, mis keelab taas alkoholi tarvitamise avalikes kohtades, teatas BNS-ile kesklinna valitsuse pressiesindaja. Seoses sellega kleebitakse üle alkoholitarvitamist lubavad märgid.

Kesklinna vanema Alar Nääme sõnul on märkidele keelavate kleebiste kleepimine alkoholismivastases võitluses tõhusam kui nende eemaldamine. “Seadusemuudatus, millega keelati alkoholi tarvitamine avalikes kohtades, on väga positiivne, ja ma olen siiralt veendunud, et oma osa selle seadusemuudatuse vastuvõtmises oli niinimetatud alkomärkidel,” ütles Nääme. Tema sõnul tõmbasid märgid inimeste ja ajakirjanduse tähelepanu ja kutsusid kaasa mõtlema.

Lõppenud aasta 8. septembril paigaldas Tallinna linnavalitsus Toompeale ja Kadriorgu märgid, mis tähistasid alasid, kus alkoholi tarvitamine avalikult oli lubatud. Tegemist oli linna vastusega valitsuse korrakaitseseaduse muudatusele, mille alusel tohtis alates 1. juulist 2014 tarvitada alkoholi kõikides avalikes kohtades.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.