"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pühapäeval toimub Lasnamäel suurejooneline jõulukuuskedest skulptuuride põletamine (0)
24. jaanuar 2015

Sel pühapäeval, 25. jaanuaril, algusega kell 17.00, korraldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus meeleoluka vanadest jõulukuuskedest tulešõu koos tuleskulptuuride põletamise ning suure ühise Lasnamäe kuuselõkkega.

Üritus toimub paljudele tuntud kohal – Paeväljal (Narva mnt. 150/90), kus viimastel aastatel on korraldatud ka Lasnamäe jaanituld. Tuleskulptuuride põletamine on meeliülendav vaatemäng, mis toob sooja valgust pimedasse põhjamaa talve. Maagilist tulemängu saadab elav trummimuusika. Rootsi kunstnike poolt ellu kutsutud traditsioon on inspireeritud iidsest Viikingite kultuurist.
 
Lasnamäe linnaosa vanema Olga Ivanova sõnul pakub vaatemänguline tulešõu huvi ning rõõmu nii täiskasvanutele kui ka lastele. Samas aitab sündmus vanade jõulukuuskede ärakasutamisel kodukohta puhtamana hoida ja linnaelanike keskkonnateadlikkust tõsta. “Ettevalmistustöödega alustati juba möödunud aasta lõpus ja vanade jõulukuuskede kogumine on täies hoos. Kutsume kõiki huvilisi osalema sellel põneval ettevõtmisel ning võtma kaasa oma vanu kuuski”, lisas Ivanova.
 
Üritus kestab orienteeruvalt tund aega ning sissepääs on kõigile tasuta. Ürituse toimumiskohale on võimalik mugavalt jõuda nii ühistranspordiga (bussipeatus Paevälja, kus peatuvad bussiliinid 29, 60, 63 ja 65) kui ka autoga.
 
Paevälja jaanitule platsile, kus tuleskulptuuride ja kuuskede põletamine toimub, saab kuuski tuua kuni 25. jaanuarini 2015
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.