"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei paljastas mullu kolm narkolaborit (0)
27. jaanuar 2015

Politsei paljastas möödunud aastal kolm narkolaborit, kusjuures neist ühest saadi kätte koguni 25 kilogrammi valmis toodetud amfetamiini.

Kokku menetlesid uurimisasutused mullu 70 rasket narkokuritegu ehk 32 võrra vähem kui aasta varem, samas 10 võrra rohkem kui 2012. aastal. Kohtusse liikus mullu 26 raske narkokuriteo süüasja ning kohtud jõudsid otsuseni 44 kriminaalasjas. Tunamullu olid vastavad arvud 42 ja 60, vahendas BNS.

Riigi peaprokurör Lavly Perling tõi prokuratuuri mulluste suurimate töövõitudena välja Soome suunal tegutsenud 20-liikmelise narkokurjategijate grupi süüdimõistmise, kusjuures raskeim karistus oli Soome kohtu mõistetud 13-aastane vangistus.

Samuti tõstis Perling esile 4,8 kilogrammi kanepi salakaubaveo Hollandist, kaks juhtumit, kus Venemaalt toodi viis kilogrammi amfetamiini ning kuue tonni narkootikumi lähteaine apaani avastamise Pärnumaal.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Priit Pärnka lisas, et politsei keskendus mullu kuritegelikele gruppidele, kes valmistasid ja turustasid suures koguses uimasteid. “Jälitusmenetluse tulemusel pidasime kinni mitu amfetamiini valmistamisele spetsialiseerunud kuritegelikku gruppi ning avastasime kolm narkolaborit. Ühest Harjumaal asunud laborist sai politsei kätte 25 kilogrammi valmis toodetud amfetamiini,” rääkis Pärkna.

Ta tõstis esile ka, et õnnestus likvideerida Hollandi-Eesti vaheline kokaiiniveo kanal. “Samas jätkub sünteetiliste narkootikumine turuletulek, mida tellitakse postiga ajal, kui aine pole veel keelatud ainete registris,” lisas Pärkna.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.