"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tarbijakaitseamet jagab turismimessil reisinõu (0)
12. veebruar 2015
Scanpix

Tarbijakaitseamet jagab koos Euroopa Liidu tarbija nõustamiskeskusega reedel algaval järjekordsel turismimessil Tourest külastajatele nõu, kuidas teadlikult reisi osta.

Tarbijakaitseamet paneb inimestele südamele, et reisi valides tuleb olla väga tähelepanelik ja mitte teha otsust uisapäisa. Enne pakettreisi ostmist tuleks välja selgitada, kes on reisi tegelik korraldaja ja tutvuda põhjalikult reisilepingu tingimustega.

Nii pakettreisi kui ka lennupiletite ostusoovi korral peaks reisiteenuste pakkuja ja osutaja kohta tegema täiendava taustakontrolli, tutvudes erinevates internetiportaalides ja -foorumites ettevõtja kohta avaldatud infoga. Kahtlusi peaks tekitama, kui lennupileteid müüb eraisik sotsiaalmeedias. Selliseid pakkumisi tuleks ignoreerida, soovitavad tarbijakaitsjad.

Üks võimalus selleks, et teha kindlaks, kas lennupileteid või mõnda muud reisiteenust müüb juriidiline või eraisik, on vaadata, kelle pangakontole tuleb raha kanda – eraisiku või firma arvele. Pakettreisi puhul tuleks kontrollida, ega valitud reisifirma pole tarbijakaitseameti kodulehel asuvas mustas nimekirjas.

Lisaks eelpool mainitule on veel hulk olulisi aspekte, millele peaks enne reisi ostmist tähelepanu pöörama. Nõuandeid selle kohta, mida enne reisiostu ja reisileminekut teha ning kuidas probleemide korral käituda, saab messil küsida otse tarbijakaitseameti spetsialistidelt boksis 5C.

Messi kõigil kolmel päeval kuni 15. veebruarini saavad külastajad vastata ka tarbijakaitseameti küsitlusele, milles osalenute vahel loositakse ameti boksis igal paaristäistunnil välja auhinnad. Lisaks sellele toimub laupäeval messi pealaval ameti reisiteemaline mäng, milles parimad saavad ka kingikoti.

Kui pole mahti messi ajal tarbijakaitseameti boksi külastada või tänavu Tourestile ei jõua, siis on võimalik reisiostuteemalisi nõuandeid lugeda ka ameti veebilehel aadressil www.tarbijakaitseamet.ee. Lisaks saab ametilt nõu küsida telefoninumbritel 1330 või 6 201 707.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.