"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Lääne-Tallinna Keskhaigla ortopeedia kolis uutesse ruumidesse (0)
18. veebruar 2015
Scanpix

Reedel, 20. veebruaril kell 13 avatakse Lääne-Tallinna Keskhaigla peakorpuses Paldiski mnt 68 uued, juurdeehitusena valminud ortopeediaosakonna ruumid. Tallinna abilinnapea ja Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogu juhi doktor Merike Martinson võib tunda rahuldust.

Osakonna  ruumid on valminud Paldiski mnt 68 hoone juurdeehitusena: kolmekorruselisele D- ja E-korpusele ehitati peale neljas korrus, kuhu lisaks ortopeedia osakonnale tulevad ka kontoriruumid administratsiooni töötajate jaoks, teatas Raepress.

“Sellega on lõpule jõudnud aastakümne pikkune protsess Lääne-Tallinna Keskhaigla aktiivravi ühtekoondamiseks, mille eesmärgiks on olnud eeskätt patsientide heaolu,” nentis haigla nõukogu juht doktor Martinson.

Ortopeedia osakonna juhataja dr Margus Kelgu sõnul pakuvad äsja valminud ja tänapäevased ruumid suurepäraseid võimalusi ortopeediliste patsientide raviks.

“Suurim muudatus võrreldes eelmise asukohaga on see, et uutes oludes saame tagada operatsioonijärgsel intensiivravil viibivate patsientide ööpäevaringse anestesioloogilise jälgimise, mida meil enne paraku ei olnud,” märkis dr Kelk paranenud võimaluste kohta. “Peahoonesse kolimine võimaldab teha tihedamalt koostööd ka teiste osakondade ja erialadega. See kõik aitab kaasa sellele, et patsientidel on meie juures hea olla ja nad paranevad kiiremini.”

Ruumid avatakse  20. veebruaril, kuid  töö algab uues asukohas aprillikuus, sest osakonna ületoomine võtab oma aja.

“Äsja valminud ehitusobjektina peab osakond saama mitmed kooskõlastused ja kasutusloa, mille käigus ühildatakse erinevad haiglasüsteemid ja tehakse lõplik häälestus. Et avatavas osakonnas tuleb ka kogu sisustus uus, on vaja ära oodata näiteks ka sellised raviks vajalikud vahendid nagu uued funktsionaalvoodid ja muu tehniline sisseseade,” rääkis dr Kelk eesseisvatest ettevalmistustest.

Ortopeedia osakond on LTKH eksisteerimise aja jooksul esimene aktiivravi osakond, mis ehitati täiesti uuele pinnale. Siiani on üksusi olemasolevatest ruumidest tasapisi ümber ehitatud ja vastavaks kohandatud. Ortopeedia osakonna jaoks uue korruse ehitamine võimaldas aga juba ehituse planeerimise järgus võtta arvesse osakonna vajadusi ja tööspetsiifikat. Näiteks seati üheks eesmärgiks parandada liikumispuudega patsientide ravi- ja olmetingimusi.

Ortopeedia osakonna jaoks on tegemist juba kolmanda asukohaga alates Lääne-Tallinna Keskhaigla moodustamisest. LTKH loomisel paiknes osakond samuti Paldiski mnt 68 hoones (nn Meremeeste haiglas), kuid 2005. suvel koliti ruumipuudusel Pelgulinna haiglasse.

Paldiski mnt 68 hoonele uue korruse ehitamine algas möödunud suvel. Ruumid projekteeris ja kujundas OÜ Arhitektuuribüroo Visuaal ning valmis ehitas Fund Ehitus. Uute ruumide ehitus läks maksma ligi miljon eurot. Kulud kaeti haigla eelarvest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.