"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Alen Veziko: uus plaat kajastab minu muusikalist ärkamist (0)
02. märts 2015
MediaMarketing

Koos kevade saabumisega läheneb ka see päev, mil austajate kätte ilmub alati üllatava laulja Alen Veziko järjekordne plaat "Sinu poole teel". Plaadilt leiab ka 2 Quick Starti laulu "Lõpuks leidsin sind" Veziko versiooni.

Plaat ilmub 6. märtsil, millele järgneb tuur mööda Eestit, kus fännid saavad artistiga näost näkku kohtuda.

Alen ütleb, et plaadiideest esitluseni möödunud aeg on umbes aastajagu pikk ning töö käib lausa viimase hetkeni. Algselt oli jutt üheksast loost, kuid neid võib plaadile saada ka kümme, mis selgub aga veidi hiljem.

Artisti sõnul oli tal selle aasta jooksul käigus mitu projekti ja otsustada tuli, kas plaat tuleb bändi enda lugudest või tõsisema muusika salvestusena. “Sain vahepeal isaks ja otsustasin siis popplugudega plaadi kasuks, kuna see nõuab vähem ajakulu,” selgitab ta.

Alen on tuntud lugude kirjutajana ja nende esitajana ning enamik plaadil kuuldavast ongi tema looming, kui seekord on ka kaverdatud lugu ja selleks on 2 Quick Starti  igihaljas “Lõpuks leidsin Sind”. “Idee selle laulu oma versioonist oli mul juba kaua mõttes,” tunnistab muusik. Bändimehed olid selle idee peale küll algul imeliku pilguga reageerinud, kuid siis läks mõte ka neile peale. Mõistagi on kaverdamine 2 Quick Starti  muusikutega kokku lepitud. 

“Kuna kirjutan ka ise laule, siis tean, mis tunne on oma laule teiste esituses kuulata. Alati on rõõmustav, kui keegi on võtnud midagi näiteks minu repertuaarist esitamiseks,” märgib Alen.

Laulja sõnul on praegune periood, eriti järgmised päevad, kiire ja töö käib hooga. Plaadil kõlavatest lugudest on kolm juba fännide kõrvu jõudnud ja nimilugu “Sinu poole teel” on inimestele hästi peale läinud. Akustilise loona oli see Aleni möödunud kontserdite kavas. Teine lugu “Päiksepoolsel tänaval” kõlas Kanal2 suvehitina ning hetkel on ilmunud kõige värskem laul “Sellel ööl”, mis artisti sõnu iseloomustab kogu plaati kõige paremini. 

“Üks natuke futuristlik lugu on meil hetkel koos Eesti Laulu superfinalisti Elisa Kolgiga lindistamisel,” paljastab Alen Veziko ühe saladuse ning see lugu saab päris valmis vahetult enne plaadiesitlust. Ka ülejäänud lood on publikule uudsed.

Alen on juba varem öelnud, et “Sinu poole teel” plaadilood on üldiselt rokilikumad, kuid naturaalsemad, kaugel tehislikkusest. Paljudel puudub süntesaatorisaade, mõnel ka trummitaust. Laulukirjutajana nendib Alen, et paljud lood on mingil määral temast, näitks nimilaul sündis periodil, mil ta oli oma eluga pahuksis ja viibis üksinduses. Peatselt ilmuv plaat kajastab artisti enda sees toimunud muusikalist ärkamist.

“Kui mul on materjali, mida lindistada, siis tuleb ka plaat välja anda ˗ kui see on reaalselt näpu vahel, saab edasi mina, muidu tiksuksid need laulud peas ja lõpuks jõuaksin ikkagi plaadini,” kirjeldab Alen loome sündi.

Aleni järgmine plaat pole samuti enam kauge tulevik, idee on küps ja plaanidki konkreetselt paigas. Esialgu aga ootab tema austajaid ees uus plaat “Sinu poole teel”. Esitlustuur viib aga artisti, bändi ja plaadi järgmistesse linnadesse-klubidesse:

6. märts – Virma  (Rakvere)

7. märts – Club Privilege (Kuressaare)

13. märts – Ööklubi Kassa (Pärnu)

20. märts – Klubi Tallinn (Tartu)

21. märts – Klubi Teater (Tallinn)

11. aprill –  Ööklubi Carriba (Käina)

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.