"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti sõidukijuhid põhjustasid mullu võõrsil ligi 2300 avariid (0)
03. märts 2015
Scanpix

Eesti Liikluskindlustuse Fondi andmetel põhjustasid Eesti sõidukijuhid möödunud aastal välismaal 2300 liiklusõnnetust, mis teeb üle kuue liiklusõnnetuse päevas.

Fondi kinnitusel tuleb välisriigis liigeldes olla eriti tähelepanelik, kuna erinevad võivad olla nii liikluseeskirjad, politsei suhtumine kui ka liikluskindlustuse olemasolu kohustus. Lisaks muudab asjaajamise ning vastaspoolega kokkuleppe saamise veelgi keerulisemaks võimalik keelebarjäär.

If Kindlustuse käsitlustoe grupijuhi Mari-Ly Halliku sõnul on liiklusõnnetusse sattudes kõige olulisem sündmuskoha jäädvustamine ning fikseerimine. “Autoga välismaale sõites soovitame kaasa võtta liiklusõnnetusest teatamise vormi, kuna võõras keeles blankett võib meie inimesele arusaamatuks jääda,” rääkis Hallik.

Tema sõnul on liiklusõnnetuse korral oluline, et ei antaks kusagile allkirja enne, kui kõik on arusaadav ning selge. “Õnnetuskoha fikseerimine on väga oluline – selleks oleks mõistlik lisaks blanketi täitmisele jäädvustada ka autode asukohad ning vigastused näiteks mobiiltelefoni kaameraga. Lisaks soovitame pilte teha ka teise osapoole juhiloast ja kindlustuspoliisist,” lisas Hallik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.