"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nutikad lelud rikuvad lapsed ära (0)
16. märts 2015
Scanpix

Tänapäeva lapsed mängivad nii palju oma nutikate leludega, et isegi telerist tulevad multikad ei huvita neid enam.

Kõige kurvem on see, kui lastele tulevad sõbrad külla ja üheskoos istutakse kõrvuti diivanil, igaühel nutitelefon käes ja nina vastu ekraani, sõrmed toksimas valguskiirusel. Lapsed vahetavad omavahel napisõnalisi laused, a la mis levelile jõudsid. Samal ajal paistab õues päike ja ilm on mõnusalt soojaks muutunud. Toast välja saab lapsed ainult telefoni ja arvuti keelamise ähvardusel. Jube!

Muidugi on kahju ka nendest vanematest, kelle lapsed ei ole veel avastanud tahvelarvutite ja nutitelefonide võlumaailma, ent tunnevad ühiskondlikku survet varustada neid selle tehnikaga. Kindlasti tuleb nii mõnelegi inimesele tuttav olukord, kus klassis kõigil on tahvelarvuti või uhke nutitelefon, ning oma lapsele tuleb samad asjad osta, et ta oleks teiste laste silmis võrdne kaaslane.

 

Liina, 33

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.