"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Teadlased jõudsid arvamusele: küüsi närivad perfektsionistid (0)
18. märts 2015

Uus uuring lükkab ümber varem levinud arvamuse, nagu oleks küünte närimine seotud ärevusega. Teadlased ütlevad nüüd, et selline harjumus on seotud hoopis perfektsionismiga.

Montreal’i ülikooli professor Kieron O’Connor uuris 48 katsealuse käitumist, kirjutas Delfi Noorte Hääl.

Pooled neist kannatasid korduvkäitumise all. Erinevate stiimulite mõju all olemise eesmärk oli kutsuda katsealustes esile selliseid tundeid nagu stress, lõõgastustunne, frustratsioon või igavus, vahendab Elite Daily.

Ajakirjas Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry avaldatud artikkel tõi välja, et need, kellel oli kompulsiivse käitumise (vaata ka: obsessiiv-kompulsiivne häire) ajalugu, sattusid kõige tõenäolisemalt korduvkäitumiste küüsi, kui nad puutusid kokku igavust ja frustratsiooni põhjustavate stiimulitega.

Loe edasi Delfi Noorte Häälest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.