"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mihhail Kõlvart jätkab Tallinna abilinnapeana (3)
24. märts 2015

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart otsustas Riigikogu mandaadist loobuda ning jätkata tööd abilinnapea ametikohal, tema asendusliige Riigikogus on Kristiine linnaosavanem Andrei Novikov, kes Riigikogusse ka läheb. 

Riigikogusse tööle asumist kinnitasid ka Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ja Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova. 

“Leian, et praegu saan oma valijate huvide eest paremini seista kui jätkan tööd Tallinna abilinnapeana. Lisaks ei ole hetkel Tallinna juhtimise seisukohalt mõistlik kui abilinnapea ametist lahkuks,” ütles Mihhail Kõlvart.

Kõlvarti asendusliige Andrei Novikov siirdub tööle Riigikogusse: “Tänan valijaid ja erakonda usalduse eest. Kavatsen kaitsta parlamendis Keskerakonna ideid ja programmi ning loomulikult tahan lisaks muudele teemadele jätkuvalt toetada Kristiine, Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosa edukat arengut.”

Lasnamäe linnaosavanema ametikohalt Riigikogusse siirduv Olga Ivanova ütles, et ootab uut tööd huviga. 

“Olen Tallinna suurimat linnaosa juhtides saanud palju kogemusi, mida Riigikogu töös kasutada. Kõige enam huvitab mind töö sotsiaal- või õiguskomisjonis, aga eks peatselt selgub, kuidas töökorraldus kujuneb.”  

Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut nentis, et on Tallinna Linnavolikogu juhtinud juba kümme aastat ning aeg on küps uuteks väljakutseteks. 

“Loomulikult plaanin Riigikogu töös keskenduda omavalitsusi puudutavatele küsimustele ja riigireformile, aga mulle on väga tähtis ka ettevõtlus- ja maksupoliitika. Kinnitan ka, et minu Riigikogusse minek ei tähenda Tallinna juhtimises mingit vaakumit, sest aseesimees Toivo Tootsen on suurte kogemustega ning juhib volikogu kuni uue esimehe valimiseni.”

Tallinna Linnavolikogu liikmetest asuvad Riigikogus lisaks Vitsutile tööle veel Rein Ratas, Erki Savisaar ja Märt Sults. 

Reedel, 27. märtsil koguneb Keskerakonna Tallinna Nõukogu, et arutada Lasnamäe ja Kristiine linnaosade juhtimist seoses linnaosavanemate Riigikogusse minekuga. 

 

 

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

JFS
24. märts 2015 17:24
Antud olukorras väga vastutustundlik otsus, hr. Kõlvart. Soovin edu!
W.
24. märts 2015 16:07
Soovin edukat tööd ja kõike head mõlemale.
Arvo
24. märts 2015 14:25
Kõlvart on olnud tubli abilinnapea ja hea, et jätkab oma tööd. Andrei Novikov on ka head tööd teinud Kristiine linnaosas, aga nüüd läheb riigikokku. Novikov on sündinud ja kasvanud Tallinnas. Ta on lõpetanud Tallinna Prantsuse lütseumi ja Tallinna Tehnikaülikooli