“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Tallinna juveeliröövlid ja väljapressijad said kohtus karistada (0)
24. märts 2015
Scanpix

Harju maakohus mõistis teisipäeval kriminaalkorras süüdi kolm meest, kes süüdistuse järgi olid seotud tuttavalt raha väljapressimisega, samuti Tallinnas sooritatud juveeliäri rööviga.

Süüdistuse kohaselt nõudsid 42-aastane Andrei ja 29-aastane Aleksei ühelt tuttavalt 20-aastaselt noormehelt eelmise aasta märtsis ja oktoobris 6000 euro üleandmist või raha puudumise korral neile narkootikumidega kaubeldes raha teenimist ja ehitustööliste värbamisel osalemist. Mehed viisid kannatanu kõrvalisse kohta, peksid teda ja ähvardasid tapmisega, kui ta nende nõudmisi ei täida. Kannatanu neile raha ei maksnud, vahendas BNS.

Eelmise aasta 24. juulil aga korraldasid Aleksei ja 29-aastane Daniil süüdistuse järgi juveeliäri röövimise. Mootorrattakiivreid kandnud mehed sisenesid kella 14.50 paiku Tallinnas Tartu maanteel asuvasse juveelikauplusesse. Samal ajal kui Aleksei haaras kinni paanikanuppu otsinud teenindajast ja surus teda vastu seina, võttis Daniil vitriinidest ligi 20 000 euro väärtuses kuldehteid, misjärel mehed poest põgenesid.

Kaht mööda kõnniteed jooksvat mootorrattakiivrites meest märkas juhuslikult möödunud politseipatrull, kes asus kahtlust äratanud isikuid jälitama. Mööda tänavaid ja hoove toimunud tagaajamise käigus viskasid mehed ehetega koti maha ja politsei sai Daniili kätte Politseipargi juures. Aleksei peeti kahtlustatavana kinni järgmisel päeval.

Harju maakohus mõistis katseajal uue kuriteo toime pannud Daniilile kokkuleppemenetluses liitkaristusena kuue aasta, seitsme kuu ja 11 päeva pikkuse reaalse vangistuse.

Alekseile määrati viieaastane vangistus, millest 10 kuud tuleb tal kohe reaalselt ära kanda ja ülejäänud karistus jäetakse täitmisele pööramata, kui ta ei pane viieaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu. Varem karistamata Andrei sai nelja-aastase tingimisi vangistuse nelja-aastase katseajaga.

Sundraha ja menetluskuludena peab Aleksei riigile tasuma 1551 eurot, Andrei 1480 ja Daniil 976 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.