"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei soovib tulevikus hoiduda pseudokuritegude uurimisest (0)
30. märts 2015

Aprillis justiitsministeeriumis kogunev kriminaalmenetluse revisjoni töögrupp hakkab otsima lahendusi küsimustele, mis juriidilises plaanis on küll seaduserikkumised, kuid tavaloogikat järgides pseudoprobleemid.

Värske näide elust: lahutatud isa pidi eksabikaasa palvel sõidutama tütre autoga tantsutrenni, kuid laps ei tulnud õigeks ajaks majast välja, sest otsis toas oma riideid, tõi Postimees näite ühest loost.

Isa läks lapsele appi, leidis riided üles ja viis tütre õigeks ajaks trenni ja hiljem koju tulnud ema esitas aga politseisse kaebuse, sest korterisse sisenedes rikkus isa talle kohtu poolt seatud lähenemiskeeldu.

Juriidilises mõttes oli see ebaseaduslik eravaldusesse sisenemine ja tekib küsimus, kas politsei peaks sellist “kuritegu” kuude kaupa uurima või tegelema siiski päris kuritegevusega? 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.